Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA NA OSTRO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 szt
oliwa 1 łyzka
kolendra Prymat do smaku 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
sok z limetki 1 łyzeczka
ocet balsamiczny 1 łyzeczka
miód 1 łyzeczka
chili Prymat 1 szczypta
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA NA OSTRO



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

MIĘSO:

Czosnek przecieramy z solą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.

Oczyszczone mięso nacieramy marynatą, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Wyciągamy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanej patelni z każdej strony ( by zamknąć soki ), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy pozostałą marynatą i pieczemy w 170C przez ok. 20-25 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 11.06.2015 09:48
super przepis :)
Malinka 11.06.2015 07:43
Świetna propozycja! W takiej wersji polędwicy jeszcze nie jadłam, więc czas to nadrobić :)
Katarzyna59 10.06.2015 21:48
pychotka!!!
Wiktoria29 10.06.2015 21:18
rewelacyjnie wygląda, super podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak