POLĘDWICZKA NA OSTRO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 szt
  • oliwa

    1 łyzka
  • kolendra Prymat do smaku

    1 łyzeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól morska

    1 łyzeczka
  • sok z limetki

    1 łyzeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyzeczka
  • miód

    1 łyzeczka
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • czosnek ząbki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

MIĘSO:

Czosnek przecieramy z solą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.

Oczyszczone mięso nacieramy marynatą, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Wyciągamy z marynaty, obsmażamy na rozgrzanej patelni z każdej strony ( by zamknąć soki ), wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy pozostałą marynatą i pieczemy w 170C przez ok. 20-25 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 11.06.2015 09:48
super przepis :)
Malinka 11.06.2015 07:43
Świetna propozycja! W takiej wersji polędwicy jeszcze nie jadłam, więc czas to nadrobić :)
Katarzyna59 10.06.2015 21:48
pychotka!!!
Wiktoria29 10.06.2015 21:18
rewelacyjnie wygląda, super podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat