Polędwiczka faszerowana warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • warzywa mrożone

    1 opakowanie warzyw po grecku

Marynata

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładamy mrożone warzywa bez ziemniaków, wsypujemy zawartość saszetki, lekko podsmażamy, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczkę wieprzową rozcinamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy mięso. Polędwiczkę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i nacieramy pozostałym olejem. Polędwiczkę wstawiamy na godzinę do lodówki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ziemniaki które zostały nam z mieszanki warzyw możemy upiec razem z polędwiczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 14.03.2017 19:13
apetycznie wygląda
bogusia 82 03.02.2017 23:45
Dziękuję :)
Bernadeta1 01.02.2017 14:17
bardzo smaczne mięsko
norweska20 31.01.2017 22:38
chętnie bym zjadła :) apetyczne danie
Barbara13 31.01.2017 22:29
O jakie pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat