Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka faszerowana warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 1 sztuka
warzywa mrożone 1 opakowanie warzyw po grecku

Marynata

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka faszerowana warzywami

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładamy mrożone warzywa bez ziemniaków, wsypujemy zawartość saszetki, lekko podsmażamy, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczkę wieprzową rozcinamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa, lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy mięso. Polędwiczkę zwijamy dość ścisło, związujemy sznurkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i nacieramy pozostałym olejem. Polędwiczkę wstawiamy na godzinę do lodówki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ziemniaki które zostały nam z mieszanki warzyw możemy upiec razem z polędwiczką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.03.2017 19:13
apetycznie wygląda
bogusia 82 03.02.2017 23:45
Dziękuję :)
Bernadeta1 01.02.2017 14:17
bardzo smaczne mięsko
norweska20 31.01.2017 22:38
chętnie bym zjadła :) apetyczne danie
Barbara13 31.01.2017 22:29
O jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak