polędwica z sałatka owocową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1/2 kg
  • marynata do ryb

    1 szt
  • truskawki świeże

    10 szt
  • sałata lodowa

    1 szt
  • melon

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę zamarynowałam w marynacie do ryb nadała ona bardzo ciekawy posmak Następnie należy pociąć na plasterki o grubości około 4-5 cm i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, ale tak, aby leciutko tylko podsmażyć by mięsko zachowało swój smak W miedzy czasie umytą sałatę lodowa rwiemy na kawałki, truskawki tniemy na plasterki, obrany wcześniej melon również tniemy na plasterki Gdy mamy już wszystko gotowe polędwice układamy na półmisku a z drugiej strony kładziemy naszą sałatkę. Pierwsze sałatę i na to dodajemy truskawki i melon całość polewamy sokiem z melona

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.04.2013 13:58
lubię taka polędwice
PaniMISIOWA 13.07.2012 20:38
interesująca
rosik93 02.04.2012 10:59
super
Anita21 26.12.2011 22:52
ale jakie dobre w smaku polecam
M-W 14.12.2011 12:12
ciekawe połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat