Polędwica z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    5oo g.
  • kostki mięsne

    1
  • Majeranek suszony Prymat

  • papryka czerwona

  • czosnek

    parę ząbków
  • mąka, masełko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

polędwicę myjemy , dzielimy na kawałki i obtaczamy w mące i smażymy. W między czasie wstawiamy szklankę wody zagotowujemy ją i wrzucamy kostkę , po usmażeniu wrzucamy mięso do wody , dodajemy czosnek, posypujemy troszkę papryką , oraz majeranek , i dusimy aż mięso będzie miękkie. Następnie polędwicę wyjmujemy i przygotowujemy zasmażkę , na 2 łyżkach masła dodajemy do sosu , chwilkę gotujemy , dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz mięso. I jeszcze chwilkę razem wszystko dusimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 11.11.2010 14:43
Extra posiłek !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat