Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 900g
masło 3 łyżki
olej 3 łyżki
suszone morele 1/2 szklanki
sos demi glace 2 szklanki
sherry 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z morelami

Odkroić z polędwicy tłuszcz i błony. Usmażyć ją na maśle z olejem, aż będzie miękka. Zestawić z ognia, przetrzymać w gorącym piekarniku. Włożyć morele do rondelka i podsmażyć przez 2 minuty. Dolewamy sos i sherry i dalej gotujemy na małym ogniu kilka minut. Przed podaniem polędwicę polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2011 16:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak