Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja (polędwica )
płatki jaglane
mąka kokosowa
jajko
Czosnek suszony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych

Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

PRZYGOTOWANIE:

Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.07.2017 18:34
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak