Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z mintaja
(polędwica ) -
płatki jaglane
-
mąka kokosowa
-
jajko
-
Czosnek suszony Prymat
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
-
sól do smaku
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
PRZYGOTOWANIE:
Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim.
Życzę smacznego! :)
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się