Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z grzybami w marynacie z czerwonego wina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa ok 1 kg
grzyby ok 40 dag
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
wino czerwone 1,5 szklanki
ocet winny 3-4 łyżki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
czosnek 1 zabek
jałowiec 2-3 ziarenka
Kolendra cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 1-2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z grzybami w marynacie z czerwonego wina

Marynatę przygotowujemy wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59155/marynata-do-wieprzowiny.html

Polędwicę myjemy i osuszamy. Wkładamy ją do marynaty i odstawiamy na około 2- 3 godziny. Cebulkę siekamy, podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy grzybki, dusimy do miękkości. Polędwicę oprószoną solą i pieprzem przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół polędwicy układamy podsmażone grzybki, podlewamy odrobiną czerwonego wytrawnego wina. Wstawiamy do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika i pieczemy przez około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.10.2013 07:06
wygląda smacznie
RenataZ-et 01.10.2013 09:53
świetne mięsko
IKrakowianka 30.09.2012 18:22
mam na to ochotę:)
ilka_86 29.06.2012 21:28
smaczny obiadek
Damian19 18.10.2010 22:18
całkiem fajne mięsko
Katarzyna/kate1980 17.10.2010 07:51
pyszniutkie
iwa643 16.10.2010 07:06
fajny przepis
Iwusia 14.10.2010 00:09
Jakie soczyste to mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak