Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z grzankami czosnkowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kilo
bagietka 1 sztuka
sól
masło
czosnek 6 ząbków
jajko 3 sztuki
olej słonecznikowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z grzankami czosnkowymi

Wołowinę pofiletować (taki 0,5kg na 3 części). Filet z wołowiny obsypać solą oraz pieprzem, wysmarować olejem słonecznikowym. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć filet przez 4 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 4 minuty, aby uzyskać średnio wysmażony stek.
Bagietkę pokroić pod ukosem na kawałki o grubości 3cm. Jajko rozbełtać z solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Bagietkę namoczyć z obydwu stron w jaju i podsmażyć na masełku.
Przed podaniem steka przekroić na pół i wsadzić do środka bagietkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.02.2014 08:22
pyszny obiadek
matesko 20.02.2013 12:21
apetycznie wygląda
Adam/ZUB3R 14.01.2013 21:54
smaczne
Grazyna0211 19.10.2012 20:11
świetne danie
Betka 02.08.2012 08:02
pysznosci;)
ewaa 31.07.2012 16:18
smaczna
Ewelina47 16.06.2012 21:02
smacznie podana polędwica
Magdalena1110 16.06.2012 07:34
rewelacja
Margo1 11.06.2012 08:50
wygląda ciekawie ...
mirosława4 02.06.2012 22:11
zapewne jest smaczna
MAR3STA 01.06.2012 09:53
smaczna
mela25 26.05.2012 07:31
wygląda ślicznie
caralajna 25.05.2012 18:03
ciekawa propozycja
JaPaqc 25.05.2012 08:06
dobra restauracja w domu
Monika78 24.05.2012 08:19
slicznie podane..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak