Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z musztardą francuską, kurki, pieczona czerwona cebula

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 180 g
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
cebula czerwona 2
kurki 50 g
białe wino wytrawne 50 ml
śmietana 30% 100 ml
czosnek ząbki 1
tymianek świeży 1 gałązka
rozmaryn świeży 1 gałązka
masło
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z musztardą francuską, kurki, pieczona czerwona cebula

Oczyszczoną polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle i oliwe z oliwek z każdej strony. Smarujemy dokładnie musztardą francuską i dajemy odpocząć kilka minut, żeby nadać jej smak z musztardy.
Cebule w łupinach przekrajamy na pół, przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy od strony miąższu razem z polędwicą - około 4 minut.
Polędwicę i cebule pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 12 minut.
Oczyszczone kurki podsmażamy na maśle z gałązkami tymianku, rozmarynu i czosnkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Kurki wyjmujemy, dodajemy białe wino, redukujemy i dolewamy śmietankę - gotujemy do konsystencji sosu.

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 31.08.2015 18:48
Wygląda wspaniale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak