Polędwica wołowa z musztardą francuską, kurki, pieczona czerwona cebula

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    180 g
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • cebula czerwona

    2
  • kurki

    50 g
  • białe wino wytrawne

    50 ml
  • śmietana 30%

    100 ml
  • czosnek ząbki

    1
  • tymianek świeży

    1 gałązka
  • rozmaryn świeży

    1 gałązka
  • masło

  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle i oliwe z oliwek z każdej strony. Smarujemy dokładnie musztardą francuską i dajemy odpocząć kilka minut, żeby nadać jej smak z musztardy.
Cebule w łupinach przekrajamy na pół, przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy od strony miąższu razem z polędwicą - około 4 minut.
Polędwicę i cebule pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 12 minut.
Oczyszczone kurki podsmażamy na maśle z gałązkami tymianku, rozmarynu i czosnkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Kurki wyjmujemy, dodajemy białe wino, redukujemy i dolewamy śmietankę - gotujemy do konsystencji sosu.

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mami93 31.08.2015 18:48
Wygląda wspaniale :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat