Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wołowa
300 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1/2 łyżeczki -
Majeranek suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
oliwa
2 łyżki -
ząbki czosnku
1 szt -
marchewka
300 g -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
woda
1 litr -
masło lub margaryna
50 g -
sól do smaku
1 szczypta
Sposób przygotowania
Pokroić na plastry i podawać polane powstałym sosem .
Marchewkę młodą ugotować w osolonej wodzie i obrać .
Polać stopionym masłem i posypać natką pietruszki , podawać z polędwicą .
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się