Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z marchewką
Pokroić na plastry i podawać polane powstałym sosem .
Marchewkę młodą ugotować w osolonej wodzie i obrać .
Polać stopionym masłem i posypać natką pietruszki , podawać z polędwicą .
polędwica wołowa | 300 g |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 2 łyżki |
ząbki czosnku | 1 szt |
marchewka | 300 g |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
woda | 1 litr |
masło lub margaryna | 50 g |
sól do smaku | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: