Polędwica wołowa z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    300 g
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól morska

    1/2 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    1 szt
  • marchewka

    300 g
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • woda

    1 litr
  • masło lub margaryna

    50 g
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić marynatę z ziół i oliwy z oliwek i przeciśniętego przez praskę czosnku , włożyć polędwicę i odłożyć do lodówki na 4 godziny . Wyjąć i udusić na tłuszczu 6-10 minut podlewając wodą .
Pokroić na plastry i podawać polane powstałym sosem .
Marchewkę młodą ugotować w osolonej wodzie i obrać .
Polać stopionym masłem i posypać natką pietruszki , podawać z polędwicą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 20.09.2016 19:38
fajny przepis
Czyki 31.07.2016 13:17
Bardzo smacznie podane:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat