Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 300 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
ząbki czosnku 1 szt
marchewka 300 g
natka pietruszki 1/2 pęczka
woda 1 litr
masło lub margaryna 50 g
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z marchewką

Zrobić marynatę z ziół i oliwy z oliwek i przeciśniętego przez praskę czosnku , włożyć polędwicę i odłożyć do lodówki na 4 godziny . Wyjąć i udusić na tłuszczu 6-10 minut podlewając wodą .
Pokroić na plastry i podawać polane powstałym sosem .
Marchewkę młodą ugotować w osolonej wodzie i obrać .
Polać stopionym masłem i posypać natką pietruszki , podawać z polędwicą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.09.2016 19:38
fajny przepis
Czyki 31.07.2016 13:17
Bardzo smacznie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak