Polędwica wołowa w sosie balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    4 cienkie plastry
  • masło

    2 łyzki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwica wołowa w sosie balsamicznym foto
Umyte i osuszone cienkie plastry wołowiny obtoczyć w mące/nadmiar strzepać/ i smażyć na maśle z obu stron.Posolić, doprawić pieprzem.
Krok 2 - Polędwica wołowa w sosie balsamicznym foto
Zwiększyć płomień i wlać ocet. Gotować do lekkiego odparowania płynu i utworzenia się zawiesistego sosiku.
Krok 3 - Polędwica wołowa w sosie balsamicznym foto
Mięso podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz dowolną sałatką doprawioną oliwą i octem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 27.07.2012 09:22
mniam mniam;)
Anna146 29.03.2012 07:42
ależ pyszności
owocówka 29.03.2012 07:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat