Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 6 grubych plastrów
sos demi glace 1 szklanka
sherry 1/4 szklanki
gęsta śmietana 1/3 szklanki
zielony pieprz marynowany 1 łyżka
konfitura z czarnej porzeczki 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w sosie

Mięso usmażyć na patelni grillowej w zależności od upodobań na krwisto, mocno lub średnio. Osobno podgrzać sos, wymieszać z sherry, śmietaną i konfiturą. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Wymieszać z pieprzem, polać steki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak