Polędwica wieprzowa w sosie sojowo-musztardowym

Polędwica wieprzowa w sosie sojowo-musztardowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Rozpływająca się w ustach polędwica wieprzowa.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    50 ml
  • musztarda miodowa

    5 łyżeczek
  • sos sojowy ciemny

    50 ml
  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz ziołowy Prymat

    5 g
  • ziemniaki ugotowane

    3 szt.
  • kukurydza konserwowa

    80 gramów
  • marchewka z groszkiem

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę miodową i sos sojowy. Dodajemy pieprz ziołowy i polędwicę do marynaty. Całość mieszamy i zostawiamy do zamarynowania około 1.5 godziny. Obsmażamy polędwicę na patelni z każdej strony. Polędwicę wkładamy do piekarnika na około 40 min temperatura 180 stopni.
Warzywa wykładamy na patelnię i dusimy do miękkości dodając sól i pieprz do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat