Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa w sosie sojowo-musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Rozpływająca się w ustach polędwica wieprzowa.

Składniki:

olej rzepakowy 50 ml
Musztarda miodowa Prymat 5 łyżeczek
sos sojowy ciemny 50 ml
polędwica wieprzowa 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 5 g
ziemniaki ugotowane 3 szt.
kukurydza konserwowa 80 gramów
marchewka z groszkiem 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa w sosie sojowo-musztardowym

Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę miodową i sos sojowy. Dodajemy pieprz ziołowy i polędwicę do marynaty. Całość mieszamy i zostawiamy do zamarynowania około 1.5 godziny. Obsmażamy polędwicę na patelni z każdej strony. Polędwicę wkładamy do piekarnika na około 40 min temperatura 180 stopni.
Warzywa wykładamy na patelnię i dusimy do miękkości dodając sól i pieprz do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak