Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 70 dkg
piwo jasne 1/2 l
miód prawdziwy 1 łyżka
krem z gorczycy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
masło 100 gr
mąka 2 łyżki
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

Polędwicę umyć, pokroić w poprzek na małe kawałki i obsmażyć na maśle z czosnkiem( czosnek zmiażdżony). Każdy kawałek z obu stron. Piwo wlać do rondla. Dodać miód, przyprawę do grzańca, krem z gorczycy, sos sojowy i razem zagotować. Włożyć do wywaru mięso i dusić kilka minut- tyle, żeby nie było surowe. Następnie mięso wyjąć. Zrobić zasmażkę z reszty masła i mąki, rozrobić zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować razem. Dołożyć mięso i jeszcze raz zagotować razem. Podawać na przykład z placuszkami ziemniaczanymi. Placuszki ziemniaczane:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2014 20:43
smaczny obiadek
Bernadeta1 15.09.2013 09:02
pyszne mięsko
m1monika 31.07.2011 14:51
pyszne i aromatyczne
Natalia/tubisiek 11.12.2010 10:55
ładnie podana :) i na pewno smaczna :)
MAR3STA 09.12.2010 12:40
bardzo aromatyczna ta poledwiczka, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak