Polędwica wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt duża
  • cebula

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • masło

    1 łyżka
  • grzyby suszone

    ok 1 łyżeczka zmielonych
  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę pokroić na kawałki i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć do rondla i podlać wodą.
Dodać drobno pokrojoną cebulę i susz grzybowy do smaku. Dusić ok 20 min.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić płynem od duszenia. Dodać do mięsa i chwilę ogrzewać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 29.04.2017 12:38
dziękuję:)
Krystyna32 29.04.2017 07:53
smaczne mięso
w mojej kuchni 28.04.2017 15:00
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat