Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt duża
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
grzyby suszone ok 1 łyżeczka zmielonych
mąka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa

Polędwicę pokroić na kawałki i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć do rondla i podlać wodą.
Dodać drobno pokrojoną cebulę i susz grzybowy do smaku. Dusić ok 20 min.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić płynem od duszenia. Dodać do mięsa i chwilę ogrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 29.04.2017 12:38
dziękuję:)
Krystyna32 29.04.2017 07:53
smaczne mięso
w mojej kuchni 28.04.2017 15:00
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak