Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w sosie własnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 0,5 l
wywar z mięsa szklanka
mąka ziemniaczna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w sosie własnym

Poolędwice solimy i z dwóch stron podsmażamy, następnie kroimy ją w plastry i doprawiamy pieprzem. Plastry ponownie podsmażamy na oliwie, pomału dolewamy wywaru z mięsa oraz wode. 20 minut mięso gotować a potem sos zaciągnąć wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Zagotować i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 11.04.2013 10:46
sos własny! SZACUNEK! Nienawidzę tej chemii której jest już wszędzie pełno...
SmakolykiJoanny 04.03.2013 16:23
Lubię mięsko :) Fajna propozycja :)
[email protected] 22.02.2013 17:41
lubie taką
manaika 18.01.2013 19:34
uwielbiam
Alex_M 18.01.2013 19:30
super!
ONY_za_kare 18.01.2013 19:19
pyszniutkie
Konczi 18.01.2013 18:48
apetyczne
Marta1986 18.01.2013 18:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak