polędwica w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    30 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    0,5 l
  • wywar z mięsa

    szklanka
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poolędwice solimy i z dwóch stron podsmażamy, następnie kroimy ją w plastry i doprawiamy pieprzem. Plastry ponownie podsmażamy na oliwie, pomału dolewamy wywaru z mięsa oraz wode. 20 minut mięso gotować a potem sos zaciągnąć wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Zagotować i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 11.04.2013 10:46
sos własny! SZACUNEK! Nienawidzę tej chemii której jest już wszędzie pełno...
SmakolykiJoanny 04.03.2013 16:23
Lubię mięsko :) Fajna propozycja :)
[email protected] 22.02.2013 17:41
lubie taką
manaika 18.01.2013 19:34
uwielbiam
Alex_M 18.01.2013 19:30
super!
ONY_za_kare 18.01.2013 19:19
pyszniutkie
Konczi 18.01.2013 18:48
apetyczne
Marta1986 18.01.2013 18:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat