polędwica w śmietanie

polędwica w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    0,5 kg
  • śmietana 18 proc

    2 szklanki
  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy w plastry. Posypujemy przyprawami i oprószamy mąką a następnie smażymy na gorącym tłuszczu. Po upieczeniu zalewamy śmietaną, dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez ok. 10 min. Posypujemy na koniec natką pietruszki i podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Elżbieta17

05.11.2012 20:43
pyszne mięsko:)

iknkirke

04.11.2011 09:22
super

Ewa111

10.02.2011 10:59
bardzo smaczne

m1monika

24.01.2011 20:46
brzmi bardzo apetycznie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat