Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w pikantnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
kwaśna śmietana 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
orzechy włoskie 50 gram
wódka 2 łyżki
bulion 1/4 mięsny
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w pikantnym sosie

Mięso natrzeć musztardą, ułożyć na ruszcie, pod spodem wstawić blachę wyłożoną folią aluminiową.
Na blasze ułożyć pokrojoną na ćwiartki cebulę i wlać 4 łyżki wody. Polędwicę piec w rozgrzanym piekarniku, często polewając gorącym bulionem.
Pod koniec pieczenia doprawić solą i odstawić na 10 minut.
Wywar z pieczenia wlać do garnka, dodać śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i podgrzać. Dodać drobno pokrojone orzechy i wódkę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak