Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w panierce orzechowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 porcje
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól
masło 0,5 kostki
orzechy nerkowca 1 garść
orzechy włoskie 1 garść
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w panierce orzechowej

Mięso umyć, osuszyć i posypać solą i pieprzem.Posmarować cienko musztardą i odstawić na 10 minut. Orzechy rozdrobnić i wymieszać z tartą bułką.Polędwicę panierujemy w mące,jajku,orzechach i smażymy na maśle z oliwą.Ja lubię wysmażone więc smażę je dłużej .Propozycja podania na zdjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.06.2012 21:52
pyszny przepis
smakowita 06.02.2012 10:44
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
agogo2 03.11.2011 22:57
pyszne
agogo2 03.11.2011 22:57
pyszne
ajres 03.11.2011 22:45
polecam
ajres 03.11.2011 22:45
polecam
agogo2 21.09.2011 22:16
prima
Seba 03.07.2011 20:55
smaczna
katarzynka455 20.06.2011 13:44
z orzechami nie próbowałam
marchewka 18.06.2011 23:34
też mi się podoba to połączenie
Magda60 29.05.2011 22:03
rewelacja
Magda60 29.05.2011 22:03
rewelacja
ajres 21.05.2011 23:04
super
ajres 21.05.2011 23:04
super
Nina7 10.05.2011 09:58
mięso z orzechami... ciekawe połączenie:)
halinka1011 10.05.2011 08:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak