Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 średnia sztuka
olej 2 łyżki
miód 1,5 łyżki
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 1 łyżka
delikat do mięs 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej do smażenia
imbir starty 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie

Kroki postępowania

1
Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, miodem, octem, imbirem i przyprawami.
Krok 1 - Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie foto
2
Marynatą pokryć mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2 - Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie foto
3
Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na odrobinie oleju z każdej strony.
Krok 3 - Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie foto
4
Do zrumienionego mięsa dodać marynatę, w której się marynowało i wlać 1 szklankę wody.
Krok 4 - Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie foto
5
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Polędwica w miodowo-czosnkowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.12.2012 21:57
Doskonale przygotowane mięsko.
Kasiax18 25.07.2012 22:16
super
pacpaw 04.06.2012 22:03
palce lizać to za mało!
dianix 18.05.2012 22:19
pewnie szybko by mnie do siebie przekonała;p
AGNIESZKA103 03.04.2012 20:51
smakowicie wyglada i pewnie tez tak smakuje
suzana 02.04.2012 16:17
rewelacja
Agnieszka_B 02.04.2012 15:22
Fajna propozycja na marynatę :)
Aga20 02.04.2012 14:26
uwielbiam takie polaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak