Polędwica w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    75 dag
  • sól

    do smaku
  • marynata klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • olej

    50 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    50 ml
  • Majeranek suszony Prymat

    3-4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę myjemy i osuszam. Następnie przekładamy ją do miski i zalewamy marynatą wymieszaną z olejem. Dodajemy posiekaną drobniutko cebulę. Odstawiamy ją na 2-3 godziny. Polędwicę przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą marynatą i wodą. Oprószamy ją solą, pieprzem i majerankiem. Pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 200 stopni. Po około 60 minutach możemy zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 03.01.2014 22:24
świetne mięsko
IKrakowianka 15.09.2013 19:05
aromatyczna i soczysta
Seba 27.06.2013 09:57
uwielbiam marynowane mięsko
Alex_M 18.01.2013 11:55
musialo byc pyszne!
kasiaw 15.07.2012 21:06
świetny przepis
KasiaK90 16.05.2012 10:15
wspaniała
Juleczka20 05.05.2012 10:09
pycha
Ania60 07.08.2011 08:42
Niezłe
artur7 05.08.2011 10:27
fajne
Gabriela7 29.07.2011 07:26
bardzo smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat