Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
brokuł 1/4
kalafior 1/4
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce

Kroki postępowania

1
Różyczki brokuła i kalafiora gotujemy na parze 10-15 minut.
Krok 1 - Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce foto
2
Polędwicę kroimy, lekko rozpłaszczamy, posypujemy z dwóch stron pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce foto
3
Ugotowany brokuł i kalafior rozgniatamy widelcem, mieszamy z bułką tartą.
Krok 3 - Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce foto
4
Polędwicę maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w brokułowo-kalafiorowej panierce. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym z dwóch stron.
Krok 4 - Polędwica w brokułowo-kalafiorowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 07.03.2016 12:54
Bardzo fajny przepis :)
Motorek 07.03.2016 09:23
bardzo dobre
Edita 07.03.2016 09:19
fajny przepis
w mojej kuchni 07.03.2016 09:14
smaczne jedzonko do zjedzenia
Marta Ryżek-Kalkowska 06.03.2016 22:47
smakowicie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak