Polędwica po karaibsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    1/2 szklanki
  • ryż

    2 woreczki
  • polędwica wieprzowa

  • szalotka

    3 sztuki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • smietana 18%

    3/4 szklanki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki zalać 1 szklanką wrzątku ,przykryć talerzykiem i odstawić.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Polędwicę pokroić w 1 cm plastry.Szalotki obrać i posiekać. Na odrobinie oliwy usmażyć mięso na lekko rumiany kolor i przełożyć na talerz. Posypać solą i pieprzem, przykryć drugim talerzem ,a by nie wystygło.Na pozostałym tłuszczu zeszklić szalotki, dodać wiórki wraz z wodą,curry i śmietankę.Całość gotować bez przykrycia przez 5 minut.Sos przyprawić solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.Włożyć mięso i podgrzać.Na półmisek nałożyć ryż i obłożyć kawałkami mięsa,polać sosem. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 31.08.2012 20:04
apetyczne
alaaa 27.05.2012 14:23
wygląda znakomicie
PaniMISIOWA 02.05.2012 21:32
apetyczna
RenataZ-et 27.09.2011 21:12
wygląda bardzo apetycznie
magduś83 27.08.2011 13:28
ciekawe
marchewka 23.08.2011 23:07
wskakuje do ulubionych - przy okazji do zrobienia na obiad
Sylwia56 04.08.2011 13:11
fajne
Beatris 14.07.2011 12:00
Z chęcią bym skosztowała.
treonina 27.06.2011 00:50
jeśli smakuje tak samo jak wygląda to warto spróbować!
treonina 27.06.2011 00:50
jeśli smakuje tak samo jak wygląda to warto spróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat