polędwica po bremeńsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1000 g
  • sól do smaku

  • por

    1
  • marchew

    1
  • cebula biała

    3
  • smalec

    2 łyzki
  • seler

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowac marynatę. Warzywa obrać, umyc osuszyc, pokroić w kostkę. poledwicę umyc, włożyć do naczynia, obłożyć warzywami, zalać marynatą., przykryć, odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Mieso i warzywa osączyć, marynatę zachować. Mieso osuszyć, posolić, zrumienić na smalcu, dodać warzywa podsmażyć. Wlać marynate. mięso dusić 30 minut, wpołowie odwrócić. Poledwicę wyjąć, trzymać w cieple. do sosu dodac konfiture różaną podgrzac aż zgęstnieje. Polędwicę pokroic na plastry, polać sosem. Podac z makaronem i kalafiorem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 08.03.2012 16:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat