Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica po bremeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1000 g
sól do smaku
por 1
marchew 1
cebula biała 3
smalec 2 łyzki
seler 1

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica po bremeńsku

Przygotowac marynatę. Warzywa obrać, umyc osuszyc, pokroić w kostkę. poledwicę umyc, włożyć do naczynia, obłożyć warzywami, zalać marynatą., przykryć, odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Mieso i warzywa osączyć, marynatę zachować. Mieso osuszyć, posolić, zrumienić na smalcu, dodać warzywa podsmażyć. Wlać marynate. mięso dusić 30 minut, wpołowie odwrócić. Poledwicę wyjąć, trzymać w cieple. do sosu dodac konfiture różaną podgrzac aż zgęstnieje. Polędwicę pokroic na plastry, polać sosem. Podac z makaronem i kalafiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.03.2012 16:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak