Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym

Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

  • morele suszone

    8-10 sztuk
  • sól do smaku

  • bulion warzywny

    0,5 litra
  • camembert

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
Polędwicę nakłuć przez środek nożem i upchać do niej suszone morele oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
Krok 2 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
Zawiązać dratwą i oprószyć tymiankiem, solą i czosnkiem. Obsmażyć z każdej strony.
Krok 3 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
Zalać bulionem i dusić przez około 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu przewracając polędwicę na inny bok.
Krok 4 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 16.01.2014 10:07
musi być pyszna :)
pawlito 11.01.2014 10:23
to coś dla mnie uwielbiam takie dania
Zdzisław 01.09.2013 09:44
dobrze przyprawione mięsko
Jusiaa 01.09.2013 07:48
ciekawe :)
Krzysztof15 01.09.2013 07:01
bardzo pyszna
gosia561 31.08.2013 23:55
ciekawy sposób na nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat