Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
morele suszone 8-10 sztuk
sól do smaku
bulion warzywny 0,5 litra
camembert 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Polędwicę nakłuć przez środek nożem i upchać do niej suszone morele oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
Krok 1 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
2
Zawiązać dratwą i oprószyć tymiankiem, solą i czosnkiem. Obsmażyć z każdej strony.
Krok 2 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
3
Zalać bulionem i dusić przez około 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu przewracając polędwicę na inny bok.
Krok 3 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Polędwica nadziewana morelami i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.01.2014 10:07
musi być pyszna :)
pawlito 11.01.2014 10:23
to coś dla mnie uwielbiam takie dania
Zdzisław 01.09.2013 09:44
dobrze przyprawione mięsko
Jusiaa 01.09.2013 07:48
ciekawe :)
Krzysztof15 01.09.2013 07:01
bardzo pyszna
gosia561 31.08.2013 23:55
ciekawy sposób na nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak