Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica na sosie grzybowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
borowiki kilka sztuk
podgrzybki kilka sztuk
cebula biała 1 sztuka
kwaśna śmietana 2 łyzki
masło 1 łyżka
papryka mielona do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
rozmaryn świeży do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica na sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Polędwicę myjemy, osuszamy i posypujemy solą, papryką mieloną i pieprzem ziołowym. Następnie podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju, dusimy do miękkości.
Krok 1 - Polędwica na sosie grzybowym foto
2
Umyte grzyby kroimy i podsmażamy na maśle z posiekaną cebulą, doprawiamy sola i pieprzem, a na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy.
Krok 2 - Polędwica na sosie grzybowym foto
3
Na półmisek kładziemy pokrojoną polędwicę i obkładamy sosem, posypujemy rozmarynem siekanym.
Krok 3 - Polędwica na sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.02.2014 08:39
musi być super :)
Kolorowa 04.01.2014 10:01
dobrze to wygląda
Maria 70 03.01.2014 22:22
Pyszne danko!
Aannkaa82 03.01.2014 22:06
Uwielbiam polędwiczki a połączone z grzybami to już dla mnie raj :)
Cranberry 03.01.2014 21:00
pycha mięsko
Olga_SK 03.01.2014 20:45
Apetyczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak