Przepis i sposób przygotowania na: Pokusa Pameli (sernik przekładany)
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1. Na początku przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, posiekane masło, 2 jajka, żółtko, śmietanę i ziarenka z laski wanilii. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na trzy równie części. Każdą część umieszczamy w równych formach (23,5 cm x 39,5cm) wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut *. Po upieczeniu ciasta studzimy.
* Możemy także piec ciasta jedno po drugim.
KROK 2. Biały twaróg, jajka, cukier i masło przekładamy do garnka, dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż masa się zagotuje, a następnie dodajemy budyń śmietankowy wymieszany z mlekiem, dokładnie mieszamy i ponownie zagotowujemy. Masę budyniowo - serową studzimy.
KROK 3. Kruche ciasto przekładamy masą budyniowo - serową. Wierzch Pokusy dodatkowo smarujemy cienką warstwą masy i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto przechowujemy w lodówce - schłodzone smakuje jeszcze lepiej.
Życzę smacznego! :)