Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pokusa czekoladowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała masa

galaretka
serek homogenizowany
serek mascarpone

ciemna masa

margaryna
woda
cukier
kakao
czekolada gorzka
mleko w proszku

dodatki

ciastko
czekolada gorzka

Przepis i sposób przygotowania na: pokusa czekoladowa

Kroki postępowania

1
masa ciemna:
1/2 szklanki wody plus 1/2 kostki margaryny do garnka ,zagotować dodać 1/3 szklanki cukru oraz 1/2 tabliczki czekolady oraz 2 łyżki dobrego kakao
Krok 1 - pokusa czekoladowa foto
2
zdjąć z ognia dodać 1 szklankę mleka w proszku ,wymieszać i odstawić do stężenia
Krok 2 - pokusa czekoladowa foto
3
masa jasna:
100 gr. serka homogenizowanego mieszam z 100 gr. mascarpone .galaretkę (np. cytrynowa)rozpuszczam w 1 szklance wody.
Krok 3 - pokusa czekoladowa foto
4
tężejącą galaretkę ubijam na piankę ,małymi porcjami dodaję serki
Krok 4 - pokusa czekoladowa foto
5
do szklanek na dno kładę ciasto czekoladowe następnie wlewam jasną masę i wstawiam do lodówki
Krok 5 - pokusa czekoladowa foto
6
następnie masę ciemną ( masa ciemna nie jest sztywna ma konsystencję gęstego budyniu) , posypuję siekaną czekoladą oraz ozdabiam ciastkiem.
Krok 6 - pokusa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 07.07.2014 10:29
fajny przepis
Edith85 29.06.2014 06:58
super deserek
Konczi 28.06.2014 20:48
oj kusisz kusisz :D
karolina1869 28.06.2014 19:59
bajeczne jest
Aannkaa82 28.06.2014 19:14
i jak tu się oprzeć takiej pokusie ;)
Ania84 28.06.2014 17:44
no prawdziwa pokusa.... pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak