Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pokusa borówkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 szt
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna kasi 2 łyżki
mleko zagęszczone niesłodzone 1 szkl
galaretka agrestowa 1 szt
borówka amerykańska 30 dag
galaretki ametystowe 2 szt
maliny świeże do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pokusa borówkowa

Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek , ubić pianę, utrwalić cukrem ubijać dodając żółtka na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia , delikatnie mieszać oraz dodać rozpuszczoną zimną margarynę Kasię, przelać na wysmarowaną tłuszczem foremkę małą kwadratową tortownię i upiec .

Piankę przygotować z mleka, które należy ubić ok 3 minut, dodać do niego galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody i zimną wlać pod koniec ubijania wymieszać do połączenia i wylać na biszkopt, który jest w tortownicy, pozostawić do zastygnięcia.

Na wierzch rozpuścić galaretkę ametystową w 3,5 szklankach wody, ułożyć borówki i zalać krzepnącą galaretką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.04.2013 07:39
fantastyczna pokusa !! :)
RenataZ-et 01.04.2013 13:38
wygląda faktycznie bardzo kusząco
Dorota59 12.02.2013 17:23
wow
miki47 21.09.2012 20:43
pyszne
1j1o1l1a1 03.08.2011 20:19
mniam mniam...chętnie uległabym tej pokusie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak