Podwójny schabowy Zewy

Podwójny schabowy Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robiliście już podwójny schabowy? Nie? To koniecznie zróbcie. Ja nabrałam na niego ochoty po jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji. Co prawda trudno zjeść ze względu na wielkość ale można zrobić mniejsze.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kotlety schabowe

    5 sztuk
  • karkówka

    5 sztuk
  • sól

    5 szczypt
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    5 szczypt
  • bułka tarta

    1.5 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • olej rzepakowy

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy kotlet rozbić tłuczkiem. Na kotlet karkowy położyć schabowy i jeszcze trochę rozbić oba razem. Posolić i oprószyć pieprzem. Kotlety obtaczać w bułce tartej, w rozmąconym jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami.

ZEWA
Karkówka 5 sztuk to 5 plastrów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat