Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzie z kurczaka z kaszą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 5-7 sztuk
cebula 1
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło lub margaryna 1 łyżka
kasza jęczmienna 100 gram
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzie z kurczaka z kaszą

Kroki postępowania

1
Podudzie z kurczaka dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, po czym układamy w głębszej patelni (na dno wlewamy pół szklanki wody i wkładamy masło lub margarynę)
Krok 1 - Podudzie z kurczaka z kaszą foto
2
Do mięsa dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Podudzie smażymy - dusimy pod przykryciem.
Krok 2 - Podudzie z kurczaka z kaszą foto
3
Pod koniec smażenia gdy mięso zacznie robić się miękkie wsypujemy kaszę i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając do momentu, aż kasza napęcznieje. Tak przygotowane danie wykładamy na półmisek.
Krok 3 - Podudzie z kurczaka z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.07.2014 17:03
moje smaki w tym daniu...
Magula 17.07.2014 10:22
lubię takie obiadki
olkaaa 17.07.2014 07:55
fajny pomysł
fotoviderek 17.07.2014 07:27
Super jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak