Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzie z indyka w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 jajko
mleko 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat
indyk 1 szt duża

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzie z indyka w cieście

Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm

z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku

w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 7 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić
podawać z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.02.2011 07:44
pycha
Mysiunia 08.10.2010 10:57
ale mi narobilas ochoty! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak