Podudzie kurczaka grillowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzie nacieramy solą i przyprawą do kurczaka. Posypujemy jeszcze czosnkiem granulowanym i skrapiamy oliwą. Oliwę dokładnie rozprowadzamy pędzelkiem po całej powierzchni podudzia i odstawiamy na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Grillujemy na kolor rumiany. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 01.03.2013 21:56
extra , uwielbiam takie dania
ewaa 25.01.2012 20:26
wygl?da apetycznie...smakuje jeszcze lepiej (marze o lecie;p)
Kate131 26.07.2011 08:13
smaczne
Agnieszka_B 19.07.2011 00:17
Przepis wykorzystam w najbliższy weekend!! Muszę sprawdzić czy smakuje tak dobrze jak wygląda;)
Halusia 18.07.2011 17:40
Pyszniutkie!
agnieszka137 16.07.2011 23:54
pycha mięsko:)
MAR3STA 16.07.2011 23:27
oj Paweł, jak widzę te twoje mięsne przysmaki to od razu jestem głodna;)
Jolanta_P-S 16.07.2011 20:03
my dzisiaj grillowaliśmy na działce, a ja głupia nie wziełam aparatu:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat