Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podudzie indycze z piekarnika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z indyka 4 szt,

marynata;

oliwa 6 łyżek,
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka,
chilli 1/3 łyżeczki,
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka,
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka,
ząbki czosnku 3 ząbki,

Przepis i sposób przygotowania na: podudzie indycze z piekarnika

Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyłam do miski.

Z oliwy czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka zrobić marynatę.

Naste pnie natrzeć marynatą mięso.

Marynować przykryte ściereczką przez kilka godzin w lodówce.

Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miekkie i soczyste.

Mieso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.

Podawać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.08.2017 01:05
Dobre mięso.
gosia56 31.07.2017 14:06
pyszne mięsko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak