Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
ryż 3/4 szklanki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką

Kroki postępowania

1
Podudzia oczyścić, osolić i posypać pieprzem z obu stron i smażyć na złoty kolor, po czym podlać gorącą woda i dusić ok 1h do miękkości.
Krok 1 - Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką foto
2
Ryż wsypać do gotującego, osolonego wrzątku, dodać przyprawę curry i gotować do miękkości, odcedzić.
Krok 2 - Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką foto
3
Na patelni usmażyć na rumiano cebulę pokrojoną w kostkę, dodać odcedzony ryż i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.
Krok 3 - Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką foto
4
Na talerzu ułożyć ryż z warzywami, podlać tłuszczem spod mięsa i ułożyć podudzia z kurczaka.
Krok 4 - Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.09.2016 13:57
Bardzo smaczne
Grazyna0211 03.09.2016 09:56
smaczne danie
bertpvd 02.09.2016 22:59
idealny obiadek
trufelek 02.09.2016 20:21
fajny obiad ;)
RenataZ-et 02.09.2016 19:12
super obiadek :)
Anna169Hosz 02.09.2016 17:11
Smakowity obiadek!
Agnieszka-87-25 02.09.2016 15:43
pyszne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak