Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 szt
pieczarki 5-6 szt
por mały 1 szt
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć kości. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Krok 1 - Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami foto
2
Masło rozgrzać, podsmażyć pokrojony na kawałki por i pieczarki, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Zimnym farszem napełnić mięso, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem, przykryć folią spożywczą.
Krok 2 - Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami foto
3
Piec w temp 200 stopni przez godzinę. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać powstałym sosem i piec przez następne pół godziny. Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Krok 3 - Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.11.2013 17:15
Uwielbiam takie dania.
treonina 10.11.2013 23:24
muszą by smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak