Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka na słodko

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Ktoś z Was lubi mięsa na słodko? No to wpadajcie po przepis. Szybki, prosty i mega smaczny!

Składniki:

Składniki:

podudzia z kurczaka 500 gramów
olej sezamowy 4 łyżki
sos BBQ 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 sztuka
syrop z agawy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka na słodko

Podudzia oczyszczamy.

Pozostałe składniki łączymy ze sobą, dodajemy do mięsa.

Marynujemy przez noc.

Pieczemy 35 min. w 180°C, pod koniec włączamy na 5 min. termoobieg.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak