Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia 8 szt
olej
przyprawa marynata do mies 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka na ostro

Podudzia z kurczaka oczyszczamy i myjemy. Formę smarujemy oliwą i układamy w niej podudzia z kurczaka. Sok z cytryny , oliwa z oliwek dajemy do miseczki wsypijemy wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Podudzia dobrze wysmarować przygotowaną marynata, piec w piekarniku, Co jakiś czas przewracając .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.01.2013 11:09
super
Łukasz15 02.08.2012 11:17
Są pyszne!
Wafelek2601 08.07.2012 22:05
Super
Jolanta14 03.03.2012 15:36
mniam pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak