Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z indyjską nutą

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Drób

podudzia z kurczaka 4 sztuki
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki Tandoori masala

Ryż

ryż 1/2 szklanki
bulion drobiowy 1 szklanka
marchewka 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z indyjską nutą

Jogurt wymieszać z przyprawą Tandoori masala,umyte i osuszone podudzia kurczaka włożyć do marynaty,wstawić do lodówki najlepiej na noc..
Ryż opłukać,osuszyć na sitku,a następnie podsmażyć na suchej patelni,przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego,wlać osolony bulion,dodać startą na tarce marchew i odrobinę curry- dokładnie wymieszać.
Podudzia wyjąć z lodówki,włożyć do drugiego naczynia i oba wstawić do piekarnika.Piec 50 minut w tem.180 stopni C.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.07.2014 08:53
apetyczna ta nóżka
anemon 21.06.2014 20:49
Smaczny pomysł na kurczaka, a całość bardzo apetycznie się prezentuje
IwonaDD 19.06.2014 11:34
pyszne danie
stan2401 19.06.2014 11:15
muszą być pyszne
Ania84 18.06.2014 22:58
super danie z orientalną nutką
Jusiaa 18.06.2014 19:31
Bardzo fajne
adelajda 18.06.2014 18:31
Kurczak przyprawiony na mój smak :)
Lidzia 18.06.2014 18:08
Smaczniutkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak