Podudzia w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    8 szt
  • olej

    75 ml
  • ząbki czosnku

    5
  • tymianek

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    500 ml
  • pomidorki koktajlowe

    gałązka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia umyłem, osuszyłem. Przyprawiłem solą i pieprzem. Obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem do żaroodpornej formy . Na tym samym tłuszczu podsmażyłem lekko ząbki czosnku , które wcześniej przekroiłem na pół. Tak przygotowany czosnek dodałem do mięsa. Posypałem tymiankiem i ponownie doprawiłem solą i pieprzem. Polałem przecierem pomidorowym.
Zapiekałem ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Na około 15 minut przed końcem zapiekania dodałem gałązkę pomidorków koktajlowych , wcześniej opłukanych i osuszonych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 23.01.2015 15:22
pyszności!!!
Adamorek 23.01.2015 13:03
bardzo dobrze wyglądają
Noruas 23.01.2015 12:12
dokładnie to samo pomyślałam, świetna propozycja obiadowa
erym 23.01.2015 12:09
oblednie wygladaja!
Kluska_87 23.01.2015 12:03
super obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat