Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia w chrupiącej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (można do wywaru dodać jarzyny oraz odpowiednio doprawić wtedy otrzymamy pyszny rosół jako osobne danie).
Krok 1 - Podudzia w chrupiącej panierce foto
2
Ugotowane podudzia wyjmujemy z wywaru, studzimy. Podudzia zanurzamy w rozmąconym jajku ze szczyptą soli i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Podudzia w chrupiącej panierce foto
3
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Podudzia w chrupiącej panierce foto
4
Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Krok 4 - Podudzia w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 10.03.2014 10:51
wyglądają przepysznie
Kuchareczka2 07.08.2013 20:03
smakowite danie
EmciaPichci 10.07.2013 10:01
lubię tak przyrządzonego kurczaka :)
caralajna 28.11.2012 10:41
smaczny pomysł na obiad
RenataZ-et 25.11.2012 10:48
coś pysznego....
pajbek 24.11.2012 21:45
Pyszne mini nóżki, a jaka chrupiąca skórka :-)
Dorian 23.11.2012 08:55
pycha
kate.500 23.11.2012 08:46
pycha
sylwia / sytofala 20.11.2012 23:29
smak tradycji
Zdzisław 20.11.2012 21:15
dla mnie obiad
Mariposas 20.11.2012 20:33
i fajne na imprezkę
Mati3 20.11.2012 20:01
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak