Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

podudzia z kurczaka 4 szt.

Marynata

olej łyżka
musztarda łyżeczka, ostra
miód płynny łyżka
sól łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ

Kurczaka myję i osuszam.
Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.
Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak