PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • podudzia z kurczaka

    9 szt.

Marynata

  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • majonez

    płaska łyżka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam na noc w lodówce.
Piekę pod przykryciem (można użyć folii aluminiowej) około 80 minut w 180 stopniach (aż kurczak ładnie się zarumieni).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 31.07.2017 09:34
Dziękuję dziewczynki, było pyszne. :)
Ola1984 30.07.2017 21:43
Pyszne mięsko :)
Bożena Matuszczyk 30.07.2017 21:24
Smakowite i kuszące ;)
SzczyptaChili 30.07.2017 15:40
Pięknie przyrumienione :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat