Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

podudzia z kurczaka 9 szt.

Marynata

ketchup pikantny 3 łyżki
majonez płaska łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ

Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam na noc w lodówce.
Piekę pod przykryciem (można użyć folii aluminiowej) około 80 minut w 180 stopniach (aż kurczak ładnie się zarumieni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 31.07.2017 09:34
Dziękuję dziewczynki, było pyszne. :)
Ola1984 30.07.2017 21:43
Pyszne mięsko :)
Bożena Matuszczyk 30.07.2017 21:24
Smakowite i kuszące ;)
SzczyptaChili 30.07.2017 15:40
Pięknie przyrumienione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak