Podudzia kurczaka pikantne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka zagrodowego

    1 kg
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej roślinny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia kurczaka myjemy. Przekładamy do miseczki. Wsypujemy pieprz Cayenne oraz dodajemy kucharka. Wlewamy olej i podudzia mieszamy. Drób powinien cały obtoczyć się w czerwonym pieprzu. Grillujemy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej najpierw nisko na bardzo wysokiej temperaturze, by potem podnieść ruszt i zmniejszyć temperaturę. Dzięki temu mięso będzie niezwykle soczyste. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena1110 01.09.2012 07:49
lubię
ziutula 01.09.2012 00:34
lubię takie pałki ogryzać..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat