Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia kurczaka pikantne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 1 kg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia kurczaka pikantne

Podudzia kurczaka myjemy. Przekładamy do miseczki. Wsypujemy pieprz Cayenne oraz dodajemy kucharka. Wlewamy olej i podudzia mieszamy. Drób powinien cały obtoczyć się w czerwonym pieprzu. Grillujemy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej najpierw nisko na bardzo wysokiej temperaturze, by potem podnieść ruszt i zmniejszyć temperaturę. Dzięki temu mięso będzie niezwykle soczyste. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 01.09.2012 07:49
lubię
ziutula
ziutula 01.09.2012 00:34
lubię takie pałki ogryzać..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak