Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia kurczaka pieczone na słodko ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 6 sztuk
miód 2 łyżki
olej roślinny 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia kurczaka pieczone na słodko ostro

W miseczce wymieszać miód, olej, cayenne, pieprz, sól czosnkową i zioła prowansalskie. Włożyć do nich podudzia wcześniej oczyszczone ze skórką zdjętą z kości tak by było ją widać. Przykryć folią aluminiową i odstawić na co najmniej 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie przekładamy podudzia razem z marynatą na blaszkę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni na termoobiegu i pieczemy około 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak