Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia duszone z brukselką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 6 szt
brukselka 20 szt
por 15 cm
sól do smaku
pieprz do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
masło 1 łyżka
szałwia do smaku
estragon 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia duszone z brukselką

Mięso myjemy i osuszamy ,mieszamy przyprawy i oklepujemy nimi mięso ,zostawiamy na całą noc .
Masło topimy i podsmażamy na nim mięso , następnie przekłdamy do naczynia żaroodpornego .
Brukselkę użyłam mrozonej nie jest taka gorzka ,przekroiłam je na pól ,da się to spokojnie zrobić z zamrożoną ,odrazu wkładam pomiędzy mięso, pora szatkujemy i również dodajemy i całość ląduje w piekarniku an 45min w tem 180st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 19.01.2014 17:20
pyszne bardzo aromatyczne i tanie ;D
brioszka 19.01.2014 14:06
pięknie wygląda!
Konczi 19.01.2014 13:26
smaczny obiadek
Lis 19.01.2014 13:25
Pyszne musi być:)
Anna133 19.01.2014 13:16
idealne na szybki niedzielny obiad ;D
idealme 19.01.2014 13:15
mysi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak