Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 4 szt
marynata
sos sojowy 2 łyżki
sos worcester 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
cebula czerwona 1/2
czosnek 4 ząbki
papryka mielona 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1-2 łyżki
ananas z puszki 1 puszka
Cebula suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU

Kroki postępowania

1
Z podanych składników robimy marynatę do drobiu . czosnek obieramy , dodajemy całe ząbki . Cebulę obieramy kroimy w półplasterki , dodajemy do marynaty .Wszystko razem mieszamy .
Krok 1 - PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU foto
2
Podudzia myjemy , osuszamy , zdejmujemy skórę , wkładamy do marynaty zakrywamy folią , odstawiamy na 1-2 godziny do lodowki .
Krok 2 - PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU foto
3
Udka wyciągamy z marynaty , smażymy na patelni z dodatkiem oleju okolo 20 minut . Po tym czasie dodajemy całą marynatę , smażymy 10 minut . Otwieramy puszkę z kawałkami ananasa , wlewamy syrop , dodajemy ananasa . wszystko dusimy 15-20 minut , przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze 10 minut . Sos zagęszczamy maką kukurydzianą .
Krok 3 - PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU foto
4
Takie danie podajemy osobno lub z ryżem .Palce lizać!
Krok 4 - PODUDZIA DROBIOWE PO TAJSKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 30.01.2014 16:56
to musi być przepyszne
Czyki 30.01.2014 16:51
Oj to musi być dobre:)
Agata3 30.01.2014 16:31
pyszne danie:)
Sylwia26 30.01.2014 16:19
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak