Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduchy szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
szpinak mrożony 1/2 opakowanie
ser feta 1 kostka
czosnek 2 ząbek
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Poduchy szpinakowe

Masło rozpuścić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy będzie czuć aromat czosnku dodać szpinak. Po odparowaniu wody ze szpinaku dodać ser feta i doprawić pieprzem czarnym mielonym. Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek nałożyć trochę farszu i zlepić jak pierogi. Brzegi przycisną widelcem. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 27.01.2013 18:21
coś ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak