Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane puree ziemniaczane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
masło 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
koperek 0,5 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane puree ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i gotujemy jak zwykle w osolonej lekko wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy. Do garnka z ziemniakami dodajemy jogurt lub śmietanę i masło i rozgniatamy i mieszamy razem. Całość doprawiamy przyprawą do ziemniaków. Koperek myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy doz ziemniaków. Tak przygotowane puree przekładamy na patelnię i podsmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.05.2014 12:44
nie ma to jak smażone ziemniaczki w każdej postaci
krystyna330 25.05.2014 09:17
mmmniammmmmmm;D
Aleksandra/Olcia 25.05.2014 08:49
uwielbiam,a do tego kefirek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak