Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyki.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
woda ciepła około pół szklanki
sól pół łyżeczki
olej do smażenia

Porada

Należy uważać przy smażeniu, ponieważ łatwo się przypalają.

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyki.

1.Z mąki ,wody i soli zagniatamy ciasto, takie jak na pierogi.
2.Ciasto wałkujemy na cienkie płaty na oprószonej mąką stolnicy.Kroimy na kwadraty.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy podpłomyki z obu stron, po kilka chwil.
4.Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5.Podajemy najlepiej od razu po usmażeniu.
6.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.05.2017 09:52
Dziekuję:)
gusia1000 20.11.2015 13:40
Na pewno smaczne.
mileneczka5 20.11.2015 08:36
proste i pyszne:)
Babeczka35 20.11.2015 07:50
Dziękuję i polecam wypróbować:)
jagoda5913 19.11.2015 22:09
pięknie wyglądają, musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak